2009. január 13., kedd

Yoda új cipője


Yoda with her new socks
Originally uploaded by ribizlifozelek

Mivel Yoda kopogós cipői egyértelmű kudarcnak bizonyultak, a Nagy Sós-tó pedig kimeríthetetlen készletekkel látja el a háztulajdonosokat és útkezelőket, új megoldást kellett keresnünk.

Az állatboltban láttunk egy csodás kis cipőt. Ahogy a csodás kis cipőkkel lenni szokott, iszonyú drága volt. Keresgélni kezdtünk a neten, mert nem akartuk elhinni, hogy két pár jó cipő áráért lehessen felcipőzni a Mestert.

Igaz, négy darab kutyacipő annyi, mint négy darab embercipő. Szóval, a dolog rendbenlevőnek is tűnhet. Hosszas böngészés után sikerült majdnem féláron megvenni a cipőket. A postás pár napon belül be is kopogott. Yoda tudta, a postás veszélyes ellenfél, táskája is van, ráadásul jobbkormányos kisautóval jár, tehát teljes fegyverzettel támadott.
A csomag átadását így sem sikerült megakadályoznia, hamarosan a lábán is volt a valódi Muttluks zokni.

Mukluks volt az inuitok fókabőr csizmája. Yoda lábbelije szerencsére nem fókából készült, hanem fekete bőrből, sárga műanyagból, szövetből és fehér macskaszemekből.

A Muttluks kutyacipőket egy torontói hölgy találta ki, akinek tele lett a hócipője azzal, hogy kutyái sómarta lábait kezelje. 1993-ban csinált rájuk pár spéci cipőt, kitalált egy jó szójátékot és az üzlet beindult.

A cipők részben gumírozott részük révén tapadnak a lábra. Mivel ez kutyáknál (még a Mesternél is) sokszor lecsúszik, egy tépőzáras, bútatós pánt is segít a cipőnek fennmaradni.
Nem is esik le, ha jól tesszük fel.

Yoda fut, 41 centis hóban caplat, ugrál, átgázol a sóspocsolyán, a cipő a lábán marad. Egy baj van csak, gyűlöli felvenni őket, de legalább el tud menni sétálni és nem marja szét a lábát a só.
Ha pedig egyszer már rajta van a lábán, akkor minden tökéletes, onnantól nem zavarják a Mestert a szaladgálásban.

2 megjegyzés:

Ziebi írta...

London, eső, a és a cipő bírja, Róma napsütés, a cipő megmarad, Salt Lake City, sok só, és a cipő tart :)

Névtelen írta...

Sikertörténet!
Éljen a Muttluks cipő!