2009. január 7., szerda

Megint pulyka


Turkey
Originally uploaded by ribizlifozelek

A rengeteg Hálaadási pulyka nem szegte kedvünket, lassan elfelejtettük, hogy abból madárkából nyolc napon és közel húsz étkezésen át lakmároztunk. Megint elővettünk egy pulykát a hűtúből.

Ez a pulyka nem egész volt, hanem csak egy kis darab az eredeti dromedárhoz képest. Ráadásul csonkított pulyka volt. Valljuk be, egy két kilós mellecskét használtunk.

Miután kiolvadt az állat, bekentünk egy krémmel. A krémet margarinból (15), tárkonyból (2 k), zsályából (2 k), három gerezd fogkhagymából és borsból készítettük. A recept mondott valamit sóról is, de mivel itt a margarin és a vaj gyárilag sós, ezt kihagytuk.
A pulykán vastagon állt a kence. Hogy ne legyen egyedül, a csonkolt pulyka rekeszeibe citromkarikákat tömtünk, majd a maradék fél citrommal lelocsoltuk a madarat. Szórtunk még rá egy kis borst, icipici sót és másfél órára 371 F-os sütőbe tettük. Egy óráig fólia alatt, fél órát alufólia nélkül volt benn.

Amíg a sütőben volt a madár (törzs), addig csináltunk egy kis polentát.

Polenta

Mire elkészült a polenta és a mosogatás, megvolt a madár is. Miniparadicsommal, polentával és késsel villával fogyasztottuk.

Turkey with Polenta

3 megjegyzés:

Ziebi írta...

Pulykafüggők :-PP

:D

v írta...

miaza polenta?:D kumpi?

ribizlifozelek írta...

Pyry, a jomadarbol sose eleg.

V, a polenta az hasonlit a puliszkahoz, csak ez a verzioja kemenyebb.